εσπα 2014-2020

Μπαλέτο / Ρεπερτόριο κλασικού μπαλέτου

ΤοΜπαλέτοΜε τμήματα
Για μικρούς
& μεγάλουςΑρχαρίων & Προχωρημένων

Το μπαλέτο γεννήθηκε στην Ιταλία του 15ου αιώνα και θεωρείται η μαμά όλων των ειδών χορού. Είναι μια απο τις καλύτερες μορφες εκγύμνασης, ιδιαίτερα για τα κορίτσια αλλά και για τα αγόρια. Οι υψηλότατες τεχνικές απαιτήσεις του το κατατάσσουν σε μια εξέχουσα θέση και θεωρείται η βάση για μια σωστή -τεχνικά-προσέγγιση σε όλα τα άλλα είδη χορού.

Εκτός του οτι χτίζει ένα γερό και όμορφο σώμα, το μπαλέτο μέσω της πολυπλοκότητάς του, της δυσκολίας του, αλλά και της ακρίβειάς του, βοηθά στην όξυνση του πνεύματος, στην συνεργασία σώματος και μυαλού, αλλά και στην σκληραγώγηση σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος του μπαλέτου ειναι η κατάκτηση της τεχνικής, η δυνατότητα ερμηνευτικής προσέγγισης (στα κλασσικά έργα απαιτείται ερμηνεία εκτός απο απλή εκτέλεση κινήσεων) και η ικανότητα να αποδοθούν τεχνικά δύσκολα βήματα όσο το δυνατόν με λιγότερη προσπάθεια και χάρη!
Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος μπαλέτο θεωρούνται τα 5,5 έτη, ενώ πριν γίνεται εισαγωγή στην μουσικοκινητική μέσω ασκήσεων και παιγνίων και στους βασικούς κανόνες της τάξης.
Παρ’ολ’αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να ξεκινήσουν το μπαλέτο σε μεγαλύτερη ηλικία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με το μπαλέτο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το σώμα του, τις δυνατότητές του και με τον καιρό να αποκτά όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία.

 Το ρεπερτόριο του κλασικού μπαλέτου είναι χορογραφίες που έχουν εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Όσοι σπουδαστές θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη του χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, οφείλουν να γνωρίζουν αρκετό ρεπερτόριο, καθώς θεωρείται η ιστορία του χορού. Επιπλέον, το ρεπερτόριο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε παραστάσεις και διαγωνισμούς χορού σε όλο τον κόσμο.

Τμήματα για όλες τις ηλικίες!