Διεύθυνση Σπουδών

Κούρτη Μαρίνα

Απόφοιτος
της Ακαδημίας Χορού
της Βουδαπέστης
& της Εθνικής
Λυρικής Σκηνής,
Instructor Pilates

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι αριστούχος της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής(2011) και της Ακαδημίας Χορού της Βουδαπέστης(2010). Εκπαιδεύτηκε στο εργαστήρι χορού της Mioara Popescu, στη σχολή Ραλλού Μάνου και με τη Liza Basova. Έχει παρακολουθήσει –μεταξύ άλλων- μαθήματα φωνητικής και πιάνο, έχει λάβει διπλώματα στο flamenco, τον μοντέρνο χορό και την jazz και από το 2017 ασχολείται ενεργά με τον tango argentinο.

Το 2017 παρακολούθησε το σεμινάριο για χορευτές Progressing Ballet Technique και το 2018 έλαβε την πιστοποίησή της στο Pilates mat+ props (A.F.Studies) και στη μέθοδο Stretching. Η εκπαίδευση της δεν σταματάει εκεί, καθώς παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια όσον αφορά στο χορό, αλλά και στο fitness για την καλή σωματική υγεία και ευεξία.

Ως χορεύτρια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς (Α βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Dance Arts Competition το 2016 και υποτροφία στο San Francisco –Bay Point Ballet και σε παλαιότερους διαγωνισμούς). Επιπλέον, εργάζεται ώς δασκάλα χορού και παραδίδει σεμινάρια μπαλέτου και κλασικού ρεπερτορίου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από το 2011 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή(Renato Zanella,Πέτρος Γάλλιας,Irek Mukhamedov), το Μέγαρο Μουσικής και την Καμεράτα (Lucinda Childs). Έχει χορέψει στην παιδική όπερα «Hansel& Grettel»,το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» και την όπερα «Faust», και με την Σοφία Σπυράτου για την παραγωγή «Αναζητώντας τον Αττίκ». Έπειτα έλαβε μέρος στην παραγωγή «Alessandro» της Καμεράτας του Μεγάρου Μουσικής και στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Renato Zanella. Το 2017 συμμετείχε στην παραγωγή ‘’Ζιζέλ’’ όπου χόρεψε και ώς σολίστ. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί ώς guest artist σε παραστάσεις της ερασιτεχνικής σχολής χορού Gregus Zoltan, συμπράττοντας με χορευτές από την Εθνική Όπερα της Ουγγαρίας, όπως και σε διάφορα άλλα καλλιτεχνικά events.

Το 2018, η μεγάλη της αγάπη για τον χορό την οδήγησε στην δημιουργία της σχολής ‘’IMPULSE STUDIOS’’, η οποία λειτουργεί ώς στούντιο χορού και fitness για μικρούς και μεγάλους. Ο χώρος ειναι έτοιμος να φιλοξενήσει διάφορες δράσεις με σκοπό την προώθηση και διάδοση της τέχνης, η οποία είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής.

Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο Athens Baroque Festival συνοδεύοντας μουσικά σύνολα.