εσπα 2014-2020

Διεύθυνση Σπουδών

Κούρτη Μαρίνα

Απόφοιτος
της Ακαδημίας Χορού
της Βουδαπέστης
& της Εθνικής
Λυρικής Σκηνής,
Instructor Pilates

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Aριστούχος της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής(2011) και της Ακαδημίας Χορού της Βουδαπέστης(2010). Εκπαιδεύτηκε στο εργαστήρι χορού της Mioara Popescu, στη σχολή Ραλλού Μάνου και με τη Liza Basova(Kirov Academy). Έχει παρακολουθήσει –μεταξύ άλλων- μαθήματα φωνητικής και πιάνο. Έχει λάβει διπλώματα στο flamenco, τον μοντέρνο χορό και το jazz.
Απο το 2017 ασχολείται ενεργά με το tango argentinο, όπου παρακολουθεί σεμινάρια με τους κορυφαίους δασκάλους της tango σκηνής. Το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας ‘’Dance Cup-Dance Challenge’’ και το ίδιο διάστημα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην σκηνή χορεύοντας δίπλα σε ένα από τα καλύτερα ζευγάρια tango στην Ελλάδα, τον Διονύση και την Χλόη Θεοδωροπούλου. Την σεζόν 2021-2022 αποτέλεσε μέλος της νεοσύστατης tango ομάδας ‘’ΤangoVoz’’, με την οποία συμμετείχε σε παραστάσεις.
Το 2018 έλαβε την πιστοποίησή της στο pilates mat+ props από την A.F.Studies και έκτοτε εργάζεται και ώς pilates instructor. Στην συνέχεια έκανε εξειδικευμένο σεμινάριο pilates με την κορυφαία εισηγήτρια K.Clippinger και ώς επιπροσθέτως πήρε πιστοποίηση απο τον Nissim Zoares για το σεμινάριο ‘’stretch your Limits’’. Η εκπαίδευση της δεν σταματάει εκεί, καθώς παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια όσον αφορά στο χορό, αλλά και στο fitness για την καλή σωματική υγεία και ευεξία. Το 2019 παρακολούθησε σεμινάριο ψυχοκινητικής για προσχολικές ηλικίες, όπως επίσης ξεκίνησε ένα σεμιναριακό κύκλο “advance kinesiology’’ για χορευτές και δασκάλους χορού (decoding ballet technique).


Ως χορεύτρια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς (Α βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Dance Arts Competition το 2016 και υποτροφία στο San Francisco –Bay Point Ballet και σε παλαιότερους διαγωνισμούς). Επιπλέον, εργάζεται ώς δασκάλα χορού και παραδίδει σεμινάρια μπαλέτου και κλασικού ρεπερτορίου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2019 αποτέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής χορού ‘’Αλέξανδρος Χατζιάρας’’.
Από το 2011 έως το 2017 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Renato Zanella,Πέτρος Γάλλιας,Irek Mukhamedov), το Μέγαρο Μουσικής και την Καμεράτα (Lucinda Childs). Ενδεικτικά, έχει χορέψει στην παιδική όπερα «Hansel & Grettel», τα μπαλέτα «Δον Κιχώτης», «Ζιζέλ», «Καρυοθραύστης», τις όπερες «Faust» και «Αlessandro», και στην οπερέτα «Αναζητώντας τον Αττίκ».
Επιπλέον, έχει εμφανιστεί ώς guest artist σε παραστάσεις της ερασιτεχνικής σχολής χορού Gregus Zoltan, συμπράττοντας με χορευτές από την Εθνική Όπερα της Ουγγαρίας, όπως και σε διάφορα άλλα καλλιτεχνικά events στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Tο 2018 συμμετείχε χορευτικά στο Athens Baroque Festival όπως επίσης στο ‘’Ελλάδα έχεις ταλέντο’’ σαν guest performer της ομάδας ‘’Νεφελόπετρα’’, με την οποία συνεργάστηκε έως το 2019. Την ίδια χρονιά παρουσίασε μαζί με οκταμελή ομάδα της χορογράφου Όλγας Σπυράκη την χορογραφία της με τίτλο ‘’Home Is’’ στο Ρότερνταμ (Ολλανδία).

Εξακολουθεί να είναι ενεργή χορεύτρια μέχρι και σήμερα, συνεργάζεται με διάφορους χορογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εξελίσσει την τεχνική της μέσω των σεμιναρίων που παρακολουθεί.

Η αγάπη της για τον χορό την οδήγησε στο να δημιουργήσει την δίκη της ερασιτεχνική σχολή μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Έτσι, από το 2018 το «Impulse Studios» έχει ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους λάτρεις της τέχνης του χορού.