εσπα 2014-2020

PBT (Progressing Ballet Technique)

ΤοBarre a terreProgressing Ballet TechniqueΑρχαρίων & Προχωρημένων

Το barre a terre είναι μια μέθοδος ενδυνάμωσης εμπνευσμένη απο το μπαλέτο και τις θέσεις χεριών και ποδιών που χρησιμοποιούμε σε αυτό. Ουσιαστικά είναι ασκησιολόγιο στο πάτωμα, με ή χωρίς στρώμα (mat), συνήθως γίνεται αγαπητό στις μικρές ηλικίες πριν ξεκινήσουν το μπαλέτο, έτσι ώστε το σώμα να προετοιμαστεί σωστά και να είναι αρκετά δυνατό και ελαστικό. Είναι επίσης αγαπητό σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν δύναμη και ευλιγισία, μαθαίνοντας και κάποιους στοιχειώδεις κανόνες του μπαλέτου.

Το Progressing ballet technique είναι μια σχετικά νέα μέθοδος ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, καθιερώθηκε απο την Marie Walton Mahon και διαδίδεται σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα πολλών μεγάλων σχολών χορού και θεωρείται εξαιρετικό για μαθητές και σπουδαστές χορού. Χρησιμοποιείται μικρός εξοπλισμός, όπως μικρό μπαλάκι για μασάζ, μικρή και μεγάλη μπάλα, λάστιχα και αργότερα bosu.

To Progressing Ballet technique , λόγω της δυσκολίας του και του προσανατολισμού του σε χορευτές, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγεμάτικά με τον χορό και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους στον κλασικό χορό. Το ασκησιολόγιο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το pilates και o στόχος είναι ο ίδιος : να δομηθεί ενα υγιές και δυνατό σώμα με γερό μυοσκελετικό σύστημα.

 

Τμήματα για όλες τις ηλικίες!