εσπα 2014-2020

Σύγχρονο

ΟΣύγχρονος χορόςΜε τμήματα
Για μικρούς
& μεγάλουςΑρχαρίων & Προχωρημένων

O σύγχρονος χορός γεννήθηκε στην Αμερική το 1920 ώς μια μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του κλασσικού χορού.Σε αντίθεση με το μπαλέτο, το σύγχρονο είναι χορός που προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, πιο “φυσικό” στήσιμο σώματος και μεγαλύτερες δυνατότητες ερμηνευτικής και σωματικής προσέγγισης.

Ο χώρος, ο χρόνος και η μουσική αξιοποιούνται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την αυστηρότητα του κλασικού χορού. Συνεπώς όλη αυτή η ελευθερία προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο όλων των ηλικιών.
Η ελευθερία που πηγάζει απο τον σύγχρονο χορό δεν σημαίνει οτι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία τεχνική. Αντίθετα μάλιστα, όσοι θεωρούνται ότι δημιούργησαν και διέδωσαν αυτό το είδος χορού, ‘’εφτιαξαν’’μια δική τους γλώσσα σώματος. Μια τεχνική για να δομηθεί πάνω σε αυτήν ο σύγχρονος χορός και στη συνέχεια να δημιουργηθούν παρακλάδια και άλλα είδη χορού. Η γυναίκα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου χορού θεωρείται η Isadora Duncan. Γνωστές τεχνικές σύγχρονου χορού είναι το Graham, η τεχνική Horton, το Limon και μεταγενέστερα το release.

Τμήματα για όλες τις ηλικίες!