..Μια εμπειρία ζωής!

 

 

 

Ένα διαφορετικό Πάσχα…

μια αλλιώτικη καθημερινότητα…

μια εμπειρία ζωής!

Ναι το γνωρίζω, το αντιλαμβάνομαι πλήρως. Δεν είναι εύκολο ούτε και ευχάριστο. Δεν είναι υγιές να στερούμαστε τους φίλους μας, την εργασία μας, τις εξόδους μας, τη διασκέδασή μας. Είναι πρωτόγνωρο και κάποιες φορές τρομακτικό. 

Μας έτυχε κάτι, το οποίο – σε φυσιολογικές συνθήκες- θεωρούσαμε σπάνιο, μακριά απο μας. Κι όμως! Ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα και κληθήκαμε να το αντιμετωπίσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του..Όλοι γνωρίζουμε τι δεινά έχει προκαλέσει -και- ο  ιός αυτός, πολλοί έχουν ανησυχήσει για αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι πάλι μπορεί και να τα έχασαν…

Ωστόσο, η ανάγκη μου να σας γράψω δημιουργήθηκε απο τη θέλησή μου να ”περάσω” ένα μήνυμα αισιοδοξίας, να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία απο αυτό τον μακροχρόνιο εγκλεισμό.

Στην αρχή όλα ήταν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένα..καινούρια σχολή και τι θα απογίνει, παράσταση που έμεινε στα σκαριά, μαθήματα που θα χάνονταν, καθημερινότητα που θα άλλαζε ραγδαία.. Πέρασαν λίγες μέρες και το μυαλό ησύχασε, ανασυγκροτήθηκε. Και έτσι κατάφερε να σκεφτεί όπως πάντα τελικά, με αισιοδοξία!

Πρίν απο όλο αυτό, λοιπόν, δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, να αφουγκραστώ, να διαβάσω τα βιβλία μου, να δω μια ταινία, να κάτσω! Ουσιαστικά, δεν έκανα αυτά που είχα πραγματικά ανάγκη! Θα πεί κανείς ¨πολυτέλεια!΄¨, μα δεν είναι. Έτσι, αποφάσισα να περάσω την καραντίνα πολυτελώς (!) ξοδεύοντας ώρες χορεύοντας ξέγνοιαστα, παίζοντας με τη γάτα μου την Τσίλι, απολαμβάνοντας τον ύπνο που μου έλειπε, βλέποντας ταινίες και online παραστάσεις, τις οποιες ήθελα τόσο πολύ να δω! Δεν είναι και τόσο άσχημα όλα αυτά τελικά και σίγουρα θα μου λείψουν, όταν η καραντίνα θα ανήκει στο παρελθόν..!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω τον ανυπολόγιστο -και συχνά παραμελημένο- ρόλο της Τέχνης! Η Τέχνη βρίσκεται παντού, στο φαγητό, στους τοίχους, στα υλικά αγαθά, στην ψυχή μας, παντού. Είναι δώρο απο τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Η Τέχνη γαληνεύει, πυροδοτεί, προβληματίζει, φορτίζει συναισθηματικά. Αντίστοιχα τέτοιες δύσκολες καταστάσεις πυροδοτούν τους καλλιτέχνες να δράσουν σαν γιατροί της ψυχής. Όλοι ξαφνικά, σαν να πατήθηκε ένα κουμπί μέσα μας, θελήσαμε να εξαπλώσουμε την Τέχνη, να Την μοιραστούμε περισσότερο, να Την βάλουμε σε κάθε σπίτι. Γιατί; Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία Της και τα ωφέλη Της!

Η αισιοδοξία είναι τρόπος ζωής. Η ζωή δεν είναι πάντοτε εύκολη και ένας ίσιος δρόμος χωρίς λακούβες. Αυτό, όμως, είναι και το αλατοπίπερο. Σαφώς υπάρχει άγχος για την επόμενη μέρα. Θα υπάρξουν δυσκολίες, όπως πάντα άλλωστε. Η επιλογή είναι πάντα στη διαχείριση των καταστάσεων και όχι η ίδια η κατάσταση. Είμαστε όλοι μαζί, και όπως όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τον αόρατο εχθρό, έτσι θα διαχειριστούμε και αυτά που θα έρθουν.

Ανοίξτε την ψυχή σας στη θετική πλευρά, αναλογιστείτε τις πραγματικές αξίες, δώστε σημασία στην υγείας σας, χαρείτε τώρα όσα δεν θα έχετε τη δυνατότητα να χαρείτε μετά, γιατί εν τέλει αυτό που ζούμε είναι εμπειρία ζωής!

Σας εύχομαι ολόψυχα Υγεία, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!

 ΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΝΑ 

#teamimpulse

 

Σας άρεσε? Μοιραστείτε το!